Tot dinsdagochtend was de website van de Zaventemse bibliotheek nog in drie talen beschikbaar.
Volledig scherm
Tot dinsdagochtend was de website van de Zaventemse bibliotheek nog in drie talen beschikbaar. © rv

“Schending van de taalwetgeving”: N-VA hekelt meertalige website bib, gemeente grijpt meteen in

De website van de Zaventemse bibliotheek is recent in een nieuw jasje gestoken, maar was tot dinsdagochtend in drie talen te raadplegen. Dat laatste zorgde voor ongenoegen bij oppositiepartij N-VA. De gemeente liet de website meteen aanpassen en is sinds dinsdagochtend uitsluitend in het Nederlands beschikbaar.

2 reacties

 • Stefanie Lambrecht

  1 jaar geleden
  En als je dan toch de landstalen wil gebruiken, neem dan Duits in plaats van Engels. Volgens mij is het Duits nog steeds een officiële landstaal en het Engels niet.
 • Erik Moens

  1 jaar geleden
  Een geslaagde actie van de Welwillenden dus en een voorbeeld van verdraagzaamheid. Volgende stap, geen anderstalige boeken, kranten, tijdschriften, muziek meer in de bib en later alleen nog kneuterig vlaams dat in hun canon past zeker?
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Steven (43) en Marc (45) ruilen luchtvaart om voor café Luminor in volle coronacrisis: “Risico, maar situatie kan nu alleen maar beter worden”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Steven (43) en Marc (45) ruilen luchtvaart om voor café Luminor in volle coronacri­sis: “Risico, maar situatie kan nu alleen maar beter worden”

  De horeca is nog niet open, maar wij gingen toch al eens langs op café. Steven Vander Elst (43) en Marc Schoonjans (45) wachten ons in café Luminor als kersverse horeca-uitbaters op. Ze ruilden hun vluchten met Brussels Airlines naar Barbados, New York en Toronto in voor het uitbaten van een van de gekendste horecazaken in Vilvoorde.
 1. Zo ziet gameklassieker Snake eruit in het echt met 3000 man
  Play

  Zo ziet gameklas­sie­ker Snake eruit in het echt met 3000 man

 2. Politieagressie in de VS bezorgt demente vrouw verwondingen
  Play

  Politie­agres­sie in de VS bezorgt demente vrouw verwondin­gen