Tot dinsdagochtend was de website van de Zaventemse bibliotheek nog in drie talen beschikbaar.
Volledig scherm
Tot dinsdagochtend was de website van de Zaventemse bibliotheek nog in drie talen beschikbaar. © rv

“Schending van de taalwetgeving”: N-VA hekelt meertalige website bib, gemeente grijpt meteen in

De website van de Zaventemse bibliotheek is recent in een nieuw jasje gestoken, maar was tot dinsdagochtend in drie talen te raadplegen. Dat laatste zorgde voor ongenoegen bij oppositiepartij N-VA. De gemeente liet de website meteen aanpassen en is sinds dinsdagochtend uitsluitend in het Nederlands beschikbaar.

2 reacties

 • Stefanie Lambrecht

  2 jaar geleden
  En als je dan toch de landstalen wil gebruiken, neem dan Duits in plaats van Engels. Volgens mij is het Duits nog steeds een officiële landstaal en het Engels niet.
 • Rik Moens

  2 jaar geleden
  Een geslaagde actie van de Welwillenden dus en een voorbeeld van verdraagzaamheid. Volgende stap, geen anderstalige boeken, kranten, tijdschriften, muziek meer in de bib en later alleen nog kneuterig vlaams dat in hun canon past zeker?
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.