Bij Soep Away kan je dagelijks kiezen tussen vijf soorten soepen en verschillende toppings zoals meelwormen en sprinkhanen
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Soep Away kan je dagelijks kiezen tussen vijf soorten soepen en verschillende toppings zoals meelwormen en sprinkhanen © CSD

RESTOTIP. Soep away: “Meelwormen zitten vol proteïnen”

ZaventemSinds eind december kan je terecht bij Soep away op het Heldenplein in Zaventem voor een dampende kom verse soep. Maar het zijn vooral de toppings die erg orgineel zijn. Met insecten op het menu willen Sonja (50) en Tom (50) een gezond alternatief bieden voor vlees. “Supergezond, maar helaas nog niet helemaal ingeburgerd in België.”

 1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
  3

  Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

  De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
  Vilvoorde, Kortenberg
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.