Met vrienden genieten van een pintje én de natuur, dat kan onder meer in The National in Sterrebeek
Volledig scherm
PREMIUM
Met vrienden genieten van een pintje én de natuur, dat kan onder meer in The National in Sterrebeek © Marc Baert

REEKS. Op deze 7 plekken kan je rustig tafelen in het groen

Vlaamse rand rond BrusselHoera, de terrassen zijn - na een sluiting van bijna zeven maanden - opnieuw open. De eerste week na de heropening wilde het weer nog niet echt mee, maar toch genoten we al massaal van een terrasje. Wij gingen op zoek naar de mooiste terrassen in het groen in onze regio. Hier kan je niet alleen van een frisse pint of een heerlijk gerechtje genieten, maar ook van de natuur.

 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. 6 jaar na beslissing eindelijk verkeerslichten op druk kruispunt F3: rijdt fietser voorbij detector, dan krijgt ie groen licht
  PREMIUM
  Nossegem

  6 jaar na beslissing eindelijk verkeers­lich­ten op druk kruispunt F3: rijdt fietser voorbij detector, dan krijgt ie groen licht

  Zes jaar nadat het toenmalige schepencollege van Zaventem verkeerslichten vroeg op de F3-fietssnelweg ter hoogte van de kruising met de Mechelsesteenweg in Nossegem is Wegen en Verkeer eindelijk gestart met de plaatsing ervan. De verkeerslichten moeten de fietsoversteek veiliger maken. Dat neemt echter niet weg dat de gemeente de fietssnelweg in Nossegem in de toekomst wil verleggen.