Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Rechtbank streng voor reizigers die valse PCR-test voorlegden: “Potentieel levensbedreigend gedrag”

ZaventemZestien mensen die de afgelopen maanden op Brussels Airport een vals attest van een negatieve PCR-test hadden voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken zijn veroordeeld tot werkstraffen of celstraffen. Een van hen testte de dag voor zijn afreis positief en trachtte toch nog met een valse PCR-test op het vliegtuig te geraken. De komende weken en maanden moeten nog een 140-tal andere mensen zich om dezelfde reden voor de rechtbank verantwoorden.

  1. 1 jaar cel voor man die rondreisde met vervalste PCR-test: “Gekocht voor 30 euro om van administratieve rompslomp af te zijn”
    Zaventem

    1 jaar cel voor man die rondreisde met vervalste PCR-test: “Gekocht voor 30 euro om van administra­tie­ve rompslomp af te zijn”

    Een man die geprobeerd had het vliegtuig te nemen met een valse PCR-test is veroordeeld tot 1 jaar cel. Het is de tweede dergelijke veroordeling, nadat het parket op 27 april had aangekondigd dat het streng zou optreden tegen dergelijke feiten. Tussen 19 april en 11 juni mei werden op de luchthaven 576 mensen betrapt met een dergelijke vervalste PCR-test.