Brucargo.
Volledig scherm
Brucargo. © photo_news

Rechtbank blijft mild voor drugsbendes ‘die aviapartner wilden overkopen’: celstraffen tot 8 jaar (terwijl er tot 16 jaar gevorderd was)

Zaventem“De luchthaven lag open voor hen”, oordeelde het openbaar ministerie over verschillende criminele organisaties die de macht over de luchthaven van Zaventem wilden veroveren. Jarenlang smokkelden ze tussen pepers en ananassen grote ladingen cocaïne en heroïne het land in. Toch bleef de rechtbank mild voor de 16 beklaagden. Waar het parket celstraffen van 8 tot 16 jaar had gevorderd voor de kopstukken, hield de rechtbank het bij de helft. Ook Steve B.,  zaakvoerder van een importbedrijf van exotische groenten en fruit dat actief was op goederenluchthaven Brucargo, kwam goed weg. Hij kreeg slechts een gevangenisstraf van 5 jaar terwijl hem 12 jaar boven het hoofd hing.

 1. ENGIE snapt tegenkanting tegen komst efficiëntste gascentrale ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaarden”
  vilvoorde

  ENGIE snapt tegenkan­ting tegen komst efficiënt­ste gascentra­le ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaar­den”

  Verbazing alom bij ENGIE Electrabel. Daar waar de deputatie in 98 procent van de gevallen het advies van de commissie volgt, steken ze nu toch stokken in de wielen van de komst van de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De provincie geeft geen vergunning voor de komst van de nieuwe gascentrale. “En dat terwijl dit echt één van de meest efficiënte gascentrales ter wereld zal zijn”, zegt woordvoerster van ENGIE Nele Scheerlinck verbouwereerd.
 2. “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosineneerslag door druk vliegverkeer
  PREMIUM
  Machelen

  “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosine­neer­slag door druk vliegver­keer

  Inwoners van Machelen maken zich zorgen over een rode stof die ze al enkele weken in hun tuinen aantreffen. Dat ze het vuile goedje net ontdekken wanneer er meer vliegtuigen boven hun woningen vliegen, doet hen vermoeden dat het om kerosine gaat. De inwoners vragen dat de gemeente de stof onderzoekt. De gemeente op haar beurt zegt de zaak ernstig te nemen, maar vraagt geduld.