RV
Volledig scherm
© RV

Provincie ondersteunt organisaties die zomerschool aanbieden om leerachterstand te voorkomen

Nu de kans op leerachterstand groter is door de coronacrisis gaat de provincie Vlaams-Brabant organisaties ondersteunen wanneer ze een zomerschool inrichten. Die steun komt er voor de opzet, aanvraag en uitwerking van hun activiteit.

 1. Jaar nadat gemeente jeugdhuis verzegelde, kan jeugd er vanaf eind juni opnieuw terecht: “Focus ligt niet enkel op fuiven”
  PREMIUM
  Zaventem

  Jaar nadat gemeente jeugdhuis verzegelde, kan jeugd er vanaf eind juni opnieuw terecht: “Focus ligt niet enkel op fuiven”

  Een jaar nadat het schepencollege van Zaventem jeugdhuis Basement verzegelde omdat het toenmalige bestuur een lockdownfeestje wilde organiseren en nadien volgens de gemeente ook niet in dialoog wilde gaan, kan de jeugd eind juni opnieuw terecht in het jeugdhuis. Niet alleen met een nieuwe naam – Terminal T - maar ook met een nieuw bestuur. “We willen een bredere waaier van jongeren aanspreken”, klinkt het.
 1. Ombudsman Brussels Airport overweegt opnieuw dossier rond 22 nachtelijke lawaaiovertredingen in te dienen bij parket
  Zaventem

  Ombudsman Brussels Airport overweegt opnieuw dossier rond 22 nachtelij­ke lawaaiover­tre­din­gen in te dienen bij parket

  Philippe Touwaide, de ombudsman van de luchthaven van Zaventem, dient mogelijk opnieuw een dossier bij het parket Halle-Vilvoorde in tegen vrachtmaatschappij Aerologic. Die vloog volgens de ombudsman tussen februari en nu ’s nachts minstens 22 keer met een toestel dat de nachtelijke lawaainormen overschrijdt. Hij bracht onder meer minister Gilkinet (Ecolo) op de hoogte. Komt er geen antwoord, dan stapt hij naar het parket.