Volledig scherm
© Foto Lukas

Platform Luchthavenregio: “Gezondheid Vlaams-Brabanders even belangrijk als die van Brusselaars”

“De regeringsonderhandelaars moeten zich engageren voor een duurzame oplossing rond de vliegtuighinder via overleg en dialoog.” Dat laat het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant weten in een reactie op de Brusselse beleidsverklaring. Daarin staat vermeld dat de infrastructuur van Brussels Airport aangepast moet worden aan het Brussels gewest en zijn dichtbevolkte gebieden.

 1. Stad wacht niet op nieuwe sportprotocollen: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad wacht niet op nieuwe sportproto­col­len: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden

  Eind deze week maakt de Vlaamse regering de nieuwe sportprotocollen bekend, maar nu al heeft Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) alle sporten waarbij sporters geen anderhalve meter kunnen bewaren verboden wanneer die in stedelijke infrastructuur uitgeoefend worden. Daardoor kan er in Vilvoorde dus geen dubbelspel tennis of padel gespeeld worden, terwijl dat in de buurgemeenten wel nog mag.
 2. Meisje (18) uit Zaventem ontvoerd en mogelijk verkracht, door speciale eenheden bevrijd in Duitsland
  Zaventem

  Meisje (18) uit Zaventem ontvoerd en mogelijk verkracht, door speciale eenheden bevrijd in Duitsland

  De speciale eenheden van de Duitse politie hebben maandagmiddag een 18-jarige vrouw met de Palestijnse nationaliteit bevrijd nadat ze een dag eerder in Zaventem ontvoerd was. Haar ontvoerder, een 36-jarige man waarmee ze islamitisch getrouwd was, zou het meisje verkracht hebben in een gehuurd appartement in de buurt van het Duitse Bonn. De dader, die ook in ons land woont, werd opgepakt.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”