De man was werkzaam als functioneel beheerder bij de politie van Zaventem
Volledig scherm
PREMIUM
De man was werkzaam als functioneel beheerder bij de politie van Zaventem © Dieter Nijs

‘Pervert’ misbruikt jarenlang functie bij politie om jonge vrouwen lastig te vallen: “Hebben jullie geen zin om seks te hebben met mij?”

ZaventemCollega’s onder de rok filmen, naaktfoto’s uit dossiers halen,... Jarenlang misbruikte een 52-jarige man uit Kortenberg zijn functie bij de Zaventemse politie om zijn perverse driften bot te vieren. Het was wachten op een TikTokfilmpje om hem te ontmaskeren. Het proces schetste een onthutsend portret van een man. “Hij haalde zelfs kinderpornografisch materiaal uit dossiers”.

 1. Brandweerlieden leggen kruispunt Kunst-Wet lam tijdens betoging: Rode Kruis springt bij om hulpverlening in Brussel te garanderen
  Brussel

  Brandweer­lie­den leggen kruispunt Kunst-Wet lam tijdens betoging: Rode Kruis springt bij om hulpverle­ning in Brussel te garanderen

  Op het kruispunt Kunst-Wet aan de kleine ring in Brussel voeren vakbondsleden van VSOA en hulpverleners, grotendeels brandweerlieden, sinds 9 uur actie. Ze blokkeren de verkeersas om de problemen van de hulpdiensten, de toenemende agressie op het terrein en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten. Doordat een aantal Brusselse brandweerlieden niet werkt, moet het Rode Kruis bijspringen om de hulpverlening te verzekeren.
 2. Kan Fuse open blijven na klacht van buur? Deze drie scenario’s liggen op tafel (al schiet de danstempel er meteen twee af)
  PREMIUM
  Brussel

  Kan Fuse open blijven na klacht van buur? Deze drie scenario’s liggen op tafel (al schiet de danstempel er meteen twee af)

  Slecht begin van 2023 voor de iconische nachtclub Fuse: na klachten van een buur wegens geluidsoverlast mocht de club enkel nog openen onder strenge voorwaarden. Die zouden het voortbestaan van de club in gevaar brengen. Eerder deze week leerde Fuse echter dat er drie pistes zijn die ertoe leiden dat de club open kan blijven. De eerste twee vindt de nachtclub praktisch onhaalbaar, maar de derde, zeer opvallende optie zou een ultieme levenslijn kunnen bieden.