Aan de voetbalterreinen van SK Nossegem is men volop met de opbouw van de Patattencross bezig.
Volledig scherm
Aan de voetbalterreinen van SK Nossegem is men volop met de opbouw van de Patattencross bezig. © Marc Baert

Patattencross aan twaalfde editie toe: deelnemers en bezoekers moeten coronapas voorleggen

NossegemNa een jaar coronapauze vindt komend weekend in Nossegem de twaalfde editie van de Patattencross plaats. Aan het concept is niets veranderd: veldrijden en ambiance staan er zoals elk jaar centraal. Het parcours kreeg dan wel weer een kleine aanpassing. Voorts moeten alle deelnemende renners en de bezoekers een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

 1. Buurt haalt slag thuis: groot waterproductiecentrum komt niet in open ruimte Meerbeek, maar wel in buurgemeente
  PREMIUM
  Meerbeek/Bertem

  Buurt haalt slag thuis: groot waterpro­duc­tie­cen­trum komt niet in open ruimte Meerbeek, maar wel in buurgemeen­te

  De Watergroep zal dan toch geen groot waterproductiecentrum voor zacht water op Den Tomme in Meerbeek bouwen, maar wel naast de site van de federale politie aan het op- en afrittencomplex van Bertem. En dus halen de bewoners van Den Tomme, die zich samen met andere inwoners van Meerbeek in een actiecomité verzameld hadden, opgelucht adem. “We hebben de open ruimte gered”, klinkt het.
 2. Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immaterieel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”
  Brussel

  Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immateri­eel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”

  8 februari houdt de Brusselse Nachtraad een tweede werkgroep met verschillende instanties rond de toekomst van de Fuse. Een van de voorstellen is de erkenning als immaterieel erfgoed. Zo hoopt men de sluiting van de nachtclub te voorkomen na een klacht van een buur. “Er is een nieuw en duidelijk juridisch kader nodig dat de rechten van de buurt en de club met elkaar kan verzoenen.”