Aan de voetbalterreinen van SK Nossegem is men volop met de opbouw van de Patattencross bezig.
Volledig scherm
Aan de voetbalterreinen van SK Nossegem is men volop met de opbouw van de Patattencross bezig. © Marc Baert

Patattencross aan twaalfde editie toe: deelnemers en bezoekers moeten coronapas voorleggen

NossegemNa een jaar coronapauze vindt komend weekend in Nossegem de twaalfde editie van de Patattencross plaats. Aan het concept is niets veranderd: veldrijden en ambiance staan er zoals elk jaar centraal. Het parcours kreeg dan wel weer een kleine aanpassing. Voorts moeten alle deelnemende renners en de bezoekers een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

 1. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. 820 passagiers betrapt met vervalste Covid-documenten: “160 mensen voor rechter de komende weken”
  Zaventem

  820 passagiers betrapt met vervalste Co­vid-documenten: “160 mensen voor rechter de komende weken”

  Een 160-tal mensen die de afgelopen maanden op de luchthaven van Zaventem een vals attest van een negatieve PCR-test hebben voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken, moeten zich de komende weken voor de rechtbank verantwoorden. De voorbije weken hebben enkele andere reizigers die hetzelfde hadden geprobeerd, al straffen opgelegd gekregen tot 6 maand gevangenisstraf en 1.200 euro boete.