Baert Marc
Volledig scherm
PREMIUM
© Baert Marc

Parket vraagt tot 16 jaar cel voor grootscheepse drugsmokkel via Brucargo: “Criminelen deden zelfs bod op Aviapartner”

Het strafproces tegen verschillende criminele drugsbendes, legt bloot hoe criminelen de macht over de luchthaven van Zaventem probeerden te veroveren. Tussen de pepers, ananassen en kurkumawortels smokkelen ze jarenlang verdovende middelen ons land in. Volgens het openbaar ministerie waren er zelfs plannen om afhandelaar Aviapartner te kopen. “Dan zou de luchthaven voor hen openliggen.”

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. ENGIE snapt tegenkanting tegen komst efficiëntste gascentrale ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaarden”
  vilvoorde

  ENGIE snapt tegenkan­ting tegen komst efficiënt­ste gascentra­le ter wereld in Vilvoorde niet: “Project voldoet nochtans aan alle voorwaar­den”

  Verbazing alom bij ENGIE Electrabel. Daar waar de deputatie in 98 procent van de gevallen het advies van de commissie volgt, steken ze nu toch stokken in de wielen van de komst van de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De provincie geeft geen vergunning voor de komst van de nieuwe gascentrale. “En dat terwijl dit echt één van de meest efficiënte gascentrales ter wereld zal zijn”, zegt woordvoerster van ENGIE Nele Scheerlinck verbouwereerd.