De oprit van de Henneaulaan richting de Brusselse binnenring wordt vanaf maandag afgebroken.
Volledig scherm
De oprit van de Henneaulaan richting de Brusselse binnenring wordt vanaf maandag afgebroken. © Marc Baert

Oprit Henneaulaan richting Brusselse binnenring vanaf maandag dicht

ZaventemOp maandag 27 september sluit De Werkvennootschap de oprit op de Hector Henneaulaan in Zaventem richting de Brusselse binnenring volledig af. De oprit wordt er afgebroken. Zeker tot midden december – wanneer een nieuwe oprit geopend wordt – moet het verkeer uit twee omleidingsroutes kiezen.

 1. Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels
  Brussel

  Slechts vijf online meldingen rond LG­BTQIA+-fo­bie bij Rainbow House Brussels

  Het Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.
 2. 25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”
  PREMIUM
  Melsbroek

  25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”

  Een dikke maand nadat het vorige bestuur van jeugdclub Blizzard in Melsbroek afscheid nam, is er een doorstart voor het jeugdhuis. En dat is te danken aan Ineke Godts en Ilse Deroover. Opvallend, want zij stonden 25 jaar geleden mee aan de wieg van het jeugdhuis. Nu begeleiden ze twee nieuwe, jonge bestuursleden. “Het is niet de bedoeling dat wij de boel overpakken, maar we willen dat Blizzard een toekomst heeft”, klinkt het.
 3. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.