De Europawijk in Sint-Stevens-Woluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
De Europawijk in Sint-Stevens-Woluwe. © Marc Baert

Op huizenjacht in… Zaventem: “Grote meerderheid van kopers komt uit oostelijke Brusselse gemeenten”

ZaventemOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Zaventem, grenzend aan Brussel maar waar toch nog een zeker dorpsgevoel heerst.

 1. Zeker 400 vluchtelingen in gekraakt kantoorgebouw, buurtbewoners ongerust: “Mijn voordeur blijft nu zelfs overdag op slot”
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  Zeker 400 vluchtelin­gen in gekraakt kantoorge­bouw, buurtbewo­ners ongerust: “Mijn voordeur blijft nu zelfs overdag op slot”

  De bewoners van een appartementsgebouw langs het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe zijn ongerust nu een kantoorgebouw in hun buurt door zowat 400 vluchtelingen gekraakt werd. Meerdere vluchtelingen vroegen de bewoners al of ze hun kleren in het pand mogen wassen. “Ik raad iedereen aan om ’s avonds binnen te blijven”, klinkt het. Ondertussen is wel beslist dat de krakers het gebouw volgende week vrijdag moeten verlaten.
 2. Zeker 350 vluchtelingen kraken leegstaand kantoorgebouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  Zeker 350 vluchtelin­gen kraken leegstaand kantoorge­bouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”

  Een leegstaand kantoorgebouw van Intervest Warehouses & Offices in Sint-Stevens-Woluwe is sinds vorige week gekraakt door zeker 350 vluchtelingen. Het gaat voornamelijk om Moldaviërs en Oekraïners. Ook elders in groot-Zaventem zijn momenteel verschillende panden gekraakt. De gemeente start een werkgroep op om de problematiek aan te pakken. “Want wij kunnen hen niet zomaar opvangen”, klinkt het.