Na de gemeente weigert ook de provincie de komst van 22 wooneenheden in de Kleinenbergstraat.
Volledig scherm
Na de gemeente weigert ook de provincie de komst van 22 wooneenheden in de Kleinenbergstraat. © Foto Lukas

Ook provincie weigert komst van 22 woningen in Kleinenbergstraat

Sint-Stevens-WoluweDe provincie Vlaams-Brabant heeft in beroep de omgevingsvergunning voor de komst van 22 woningen in de Kleinenbergstraat in Sint-Stevens-Woluwe geweigerd. Eerder had ook al het schepencollege het licht op rood gezet. “Het gaat om schijnappartementen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V).

 1. Parkeerverbod Da Vincilaan moet overlast van vrachtwagenchauffeurs oplossen: “Kinderen zagen één van hen behoefte in tuin doen”
  PREMIUM
  Diegem/Zaventem

  Parkeerver­bod Da Vincilaan moet overlast van vrachtwa­gen­chauf­feurs oplossen: “Kinderen zagen één van hen behoefte in tuin doen”

  Na klachten van bewoners van de Diegemstraat in Zaventem over overlast van vrachtwagenbestuurders die hun afval in de tuinen gooien en er zelfs hun behoefte in doen, besluit de gemeente Machelen om in te grijpen. Met een parkeerverbod voor zwaar vervoer in de Da Vincilaan in Diegem hoopt de gemeente de overlast in Zaventem op te lossen.
 2. ’t Volkshuis opent met 6 maanden vertraging: “We staan te popelen om eindelijk onze eerste pintjes te serveren”
  PREMIUM
  Zaventem

  ’t Volkshuis opent met 6 maanden vertraging: “We staan te popelen om eindelijk onze eerste pintjes te serveren”

  Met zes maanden vertraging – het coronavirus dwarsboomde de opening begin november – ontvangen Peter Thiry (49) en Bart Geirnaert (50) zaterdag voor het eerst klanten op het terras van café ’t Volkshuis in het centrum van Zaventem. Het terras wordt donderdag dan wel pas geleverd, toch zijn de boezemvrienden klaar voor de opening. “Hier hebben we lang naar uitgekeken”, klinkt het.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype