De C-5M Super Galaxy van het Amerikaanse leger hield onverwacht halt in Zaventem.
Volledig scherm
De C-5M Super Galaxy van het Amerikaanse leger hield onverwacht halt in Zaventem. © Joni Stoffelen

Onverwachte hoogdag voor vliegtuigspotters: grootste Amerikaanse legervliegtuig landt onaangekondigd in Zaventem

De C-5M Super Galaxy, het grootste vliegtuig van het Amerikaanse leger, is maandag onaangekondigd geland op de luchthaven van Zaventem. Het toestel was op weg naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland, maar kon er door de mist niet landen en hield daarom tijdelijk halt in Zaventem. Een onverwachte hoogdag voor de vliegtuigspotters.

 1. Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”
  PREMIUM
  Halle/Kraainem

  Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”

  Een chauffeur die in april 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Kraainem stond maandag in tranen voor de politierechter in Halle. P.J. reed de 87-jarige George Segers aan toen die overstak op het zebrapad. De man reed niet te snel en had niet gedronken. Maar de voetganger zag hij veel te laat opduiken. “Wat u overkwam is de nachtmerrie van elke bestuurder”, sprak rechter Johan Van Laethem.
 2. In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnelweg start in 2023
  PREMIUM
  Sterrebeek/Bertem

  In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnel­weg start in 2023

  In 2023 wil De Werkvennootschap starten met de aanleg van een nieuwe fietssnelweg tussen Bertem en Sterrebeek. Die zal parallel lopen met de E40 en sluit in de Zaventemse deelgemeente aan op de bestaande F203, die Sterrebeek op termijn met Brussel moet verbinden. “De route langs de E40 zal complementair zijn met de bestaande HST-route”, klinkt het bij De Werkvennootschap.
 3. #Verslagvoordehuisarts: Harno en AZ Jan Portaels benadrukken het belang van doorverwijzing en goede communicatie
  Zemst, Wemmel, Meise, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout, Elewijt, Vilvoorde, Grimbergen

  #Verslag­voor­de­huis­arts: Harno en AZ Jan Portaels benadruk­ken het belang van doorverwij­zing en goede communica­tie

  Vandaag is het Dag van het Verslag voor de Huisarts. Dat zetten Huisartsenkring Harno en AZ Jan Portaels graag in de kijker. In heel Vlaanderen nemen 20 huisartsenkringen deel aan de actie, om te vieren waar het al goed gaat en om te motiveren waar het nog beter kan. Doorverwijzing naar specialisten en communicatie onderling zijn van groot belang.
 4. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.