Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Ontspannen in de sauna, samen bier proeven of op ontdekking gaan met een belevingsbox: maak er een spannende valentijn van met deze tips

Hoeilaart, Zaventem, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en WemmelValentijn ziet er dit jaar net als zoveel andere zaken anders uit. Wil dat zeggen dat we niet mogen genieten met onze geliefden, familie of knuffelcontact? Natuurlijk niet. Dus lijsten wij ook deze keer de romantische tips van onze redactie op. Van een logement met privésauna en een belevingsbox tot een gestreamed pianoconcert en lekker pikant eten: zo maken jij en je partner er toch een gezellige valentijn van.

 1. Na kerstverhaal trakteren gemeenteraadslid en schepen rusthuisbewoners nu op online paasverhaal: “Hopelijk kunnen we het volgend jaar live brengen”
  Play
  Zaventem

  Na kerstver­haal trakteren gemeente­raads­lid en schepen rusthuisbe­wo­ners nu op online paasver­haal: “Hopelijk kunnen we het volgend jaar live brengen”

  In december konden de bewoners van de woonzorgcentra in groot-Zaventem dankzij schepen Dirk Philips (Open Vld) en oppositieraadslid Alexandra Rossini (PRO Zaventem) al genieten van een kerstverhaal en nu worden ze ook op een paasverhaal getrakteerd. “Het kerstverhaal was zo’n succes dat een vervolg niet uit mocht blijven”, aldus Rossini.
 2. Scholen open of dicht na de paasvakantie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Brabant
  PREMIUM
  Halle, Keerbergen, aarschot, vilvoorde, haacht

  Scholen open of dicht na de paasvakan­tie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Bra­bant

  De scholen gingen vorige week voor de tweede keer een verlengde vakantie in. Minister voor Onderwijs Ben Weyts maakte in een recent statement nog bekend dat hij de scholen zo veel mogelijk fysiek wil heropenen. “Ik pleit al een jaar lang om de scholen zo veel mogelijk open te houden. Ik stond ook niet achter de paaspauze”, zei Weyts nog in een recent interview. Definitieve knopen werden nog niet doorgehakt. Maar gaan scholen daar op wachten? Wij deden en steekproef in Vlaams-Brabant. Daaruit blijkt dat er duidelijk twee kampen zijn onder de directies.
 1. Gemeente sluit Best Carwash niet ondanks vernietiging milieuvergunning: “Geen enkele reden om te sluiten”
  Zaventem

  Gemeente sluit Best Carwash niet ondanks vernieti­ging milieuver­gun­ning: “Geen enkele reden om te sluiten”

  Hoewel Best Carwash in Nossegem momenteel niet over een milieuvergunning beschikt, mogen er wel nog wagens gewassen worden. Dat heeft het Zaventemse schepencollege beslist. De Raad van State vernietigde de vergunning enkele weken geleden als gevolg van een vergetelheid door de provincie. “Er zijn voldoende redenen om geen sluiting op te leggen”, zegt bevoegd schepen Bart Dewandeleer (CD&V).
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!