(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © rv

Ombudsdienst luchthaven reageert op plannen minister om omwonendenplatform op te richten: “Dat platform bestaat al 18 jaar”

ZaventemFederaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) maakte begin deze week bekend dat hij een omwonendenplatform wil oprichten om via die weg een oplossing voor de geluidsproblematiek te zoeken, maar volgens de Ombudsdienst van de luchthaven bestaat zo’n platform al 18 jaar. “Men zou beter eerst in kaart brengen wie wanneer, hoe vaak en met welk geluidsniveau overvlogen wordt”, klinkt het.

 1. 23-jarige Katoo vermist in Kortenberg
  KORTENBERG

  23-jarige Katoo vermist in Kortenberg

  De 23-jarige Katoo Vanderborght is vermist in Kortenberg sinds donderdag. Child Focus vraagt om uit te kijken naar de vrouw van ongeveer 1,6 meter groot. De twintiger heeft een normale lichaamsbouw, grijze ogen en kort bruin haar. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een bril, groene skinny jeans met bloemenmotief en een bruine jas met ruitjes. Daaronder zou ze een donkerblauw T-shirt met het opschrift ‘Aloha Aloha’ dragen. Wie meent iets meer te weten, mag zijn getuigenis doorgeven via het telefoonnummer 116000.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"