Qat heeft amfetamineachtige eigenschappen en wekt euforie op.
Volledig scherm
Qat heeft amfetamineachtige eigenschappen en wekt euforie op. © Reuters

Nederlander betrapt met kilo’s qat: “Alcohol is schadelijker”

ZaventemEen 56-jarige man riskeert 40 maanden cel voor het smokkelen van qat. De drugs werden op de luchthaven opgemerkt door de douanediensten. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij qat vervoerde.

 1. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
  PREMIUM
  Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

  Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

  De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”
 1. Na anderhalf jaar heeft Zaventem opnieuw een jeugdhuis: Terminal T zwaait deuren komend weekend open
  Zaventem

  Na anderhalf jaar heeft Zaventem opnieuw een jeugdhuis: Terminal T zwaait deuren komend weekend open

  Goed nieuws voor de Zaventemse jeugd, want nu vrijdag opent Terminal T haar deuren. Na een turbulente periode en een sluiting van anderhalf jaar heeft de luchthavengemeente daarmee opnieuw een jeugdhuis. Komend weekend is Terminal T al meteen drie dagen open, met onder meer een ‘Koerfeest’ en een barbecue. “We staan te popelen om de jeugd opnieuw te kunnen ontvangen”, klinkt het.