Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Muilezel helpt bende om vrouw 25.000 euro afhandig te maken: “Bende had beschikking over bankkaart en -code”

ZaventemEen man uit Zaventem die zijn bankrekening en -code uitleende aan een oplichtersbende riskeert 12 maanden cel.

 1. AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”
  PREMIUM

  AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”

  Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft zondag – op de Dag van de Zorg – haar plannen van de nieuwbouw voorgesteld. Die komt op de CAT-site, net achter het treinstation. Hoewel het aantal bedden fors slinkt, garandeert kersvers directrice Sarah Stroo dat alle zorg aangeboden blijft. “De nieuwbouw is noodzakelijk voor onze omschakeling naar het ‘ziekenhuis van de toekomst’”, klinkt het.
  Vilvoorde
 1. JCW organiseert vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren: “Alle kinderen bereiken, stimuleren en betrekken”

  JCW organi­seert vakantie­kam­pen voor maatschap­pe­lijk kwetsbare kinderen en jongeren: “Alle kinderen bereiken, stimuleren en betrekken”

  Jeugd, Cultuur en Wetenschap (JCW) organiseert kampen, workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Met hun project JCW-Academie 2023 willen ze twee leuke en leerzame kampen zo toegankelijk mogelijk maken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. “Zeker voor jongeren is er te weinig aanbod”, zegt Hamid Khalil van JCW. “Het is moeilijk om de groep te bereiken, maar eens je dat doet, is de vraag heel groot.”
  Vilvoorde