Het testcentrum in Zaventem opende midden september de deuren.
Volledig scherm
Het testcentrum in Zaventem opende midden september de deuren. © Marc Baert

Mobiel lab staat er al, maar sneltesten op Zaventem pas vanaf volgende week mogelijk

Pas vanaf volgende week zullen reizigers die op Zaventem een coronatest afleggen hun resultaat na drie tot vier uur voor een sneltest of na negen uur voor een standaardtest krijgen. Het mobiel lab waarin de stalen geanalyseerd worden staat er al, maar is nog niet in gebruik genomen. Ondertussen regent het boze reacties van reizigers die 48 uur op hun resultaat moeten wachten, terwijl dat er binnen 24 uur zou moeten zijn.

 1. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Zaventem op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zaventem op zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zaventem, op één dag 40 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 12. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 358. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zaventem op 1029 te liggen. Omdat Zaventem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.