Lukas
Volledig scherm
© Lukas

Mensensmokkelaars gebruiken eigen zoon om smokkel te ‘camoufleren’

ZaventemDrie personen riskeren 36 maanden cel voor mensensmokkel. Ze hielpen een vrouw via de luchthaven van Zaventem ons land in. Opvallend: twee van de beklaagden, een koppel, gebruikten hun eigen kind als dekmantel voor de smokkel.

 1. JCW organiseert vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren: “Alle kinderen bereiken, stimuleren en betrekken”

  JCW organi­seert vakantie­kam­pen voor maatschap­pe­lijk kwetsbare kinderen en jongeren: “Alle kinderen bereiken, stimuleren en betrekken”

  Jeugd, Cultuur en Wetenschap (JCW) organiseert kampen, workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Met hun project JCW-Academie 2023 willen ze twee leuke en leerzame kampen zo toegankelijk mogelijk maken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. “Zeker voor jongeren is er te weinig aanbod”, zegt Hamid Khalil van JCW. “Het is moeilijk om de groep te bereiken, maar eens je dat doet, is de vraag heel groot.”
  Vilvoorde
 2. Naima laat iedereen meegenieten van haar keuken in de Leuvensestraat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”
  PREMIUM

  Naima laat iedereen meegenie­ten van haar keuken in de Leuvense­straat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”

  Begin maart verhuisde het START.huis naar een nieuwe plek. In het statige Ortshuis vind je enkele starters die onder de vleugels van de stad hun eerste stappen als zelfstandigen kunnen zetten, zonder daarbij te grote financiële risico’s te lopen. Bij het START.huis hoort sindsdien ook een horecazaak. Bij Naima kun je terecht voor de echte Marokkaanse keuken. “De reacties zijn super. Iets als dit misten we nog in de stad.”
  Vilvoorde
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.