Het belooft maandag opnieuw gezellig druk te worden in de Zaventemse straten met de jaarmarkt.
Volledig scherm
Het belooft maandag opnieuw gezellig druk te worden in de Zaventemse straten met de jaarmarkt. © Lukas

Luchthavengemeente gaat zonnig jaarmarktweekend tegemoet

In Zaventem worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor het jaarmarktweekend. Er zijn optredens en de kinderen kunnen zich een heel weekend lang uitleven op de verschillende kermisattracties. De jaarmarkt zelf vindt volgende week maandag plaats.

 1. Uitbater taxfreeshops zet 153 werknemers op straat… via e-mail
  Zaventem

  Uitbater taxfree­shops zet 153 werknemers op straat… via e-mail

  Lagardère Travel Retail, de uitbater van taxfreeshops op luchthavens en in treinstation Brussel-Zuid, heeft dinsdag 153 werknemers op straat gezet. Opvallend: de betrokken personeelsleden werden via mail ingelicht over hun ontslag. Het gaat om personeel dat op de luchthavens van Zaventem, Charleroi en Deurne en in treinstation Brussel-Zuid actief is. Hun ontslag gaat op 1 januari in. De vakbonden betreuren dat er geen onderhandelingen meer mogelijk zijn.
 2. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 3. De coronacijfers in Zaventem van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Zaventem van vrijdag 9 oktober

  In Zaventem zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 178 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zaventem op 512 te liggen. Omdat Zaventem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement