Europarlementariër Lieve Wierinck zegt de lokale politiek eind volgend jaar vaarwel.
Volledig scherm
Europarlementariër Lieve Wierinck zegt de lokale politiek eind volgend jaar vaarwel. © Foto European Parliament

Lieve Wierinck (Open Vld) verliest zitje in Europees Parlement: “Hier stopt mijn politieke carrière”

Ze had graag haar werk in het Europees parlement verder gezet, maar voor Lieve Wierinck (61) uit Zaventem zit dat verhaal erop. Voor de gewezen OCMW-voorzitter komt daarmee een einde aan haar actieve politieke carrière. “Al zal ik achter de schermen wel nog werken”, klinkt het. Afscheid nemen doet Wierinck in stijl, want onlangs pakte ze twee prijzen in het Europees parlement.

 1. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”
 2. “Ook overgebleven leerkrachten zitten op hun tandvlees”: corona treft Zaventemse scholen hard, met sluiting en verplicht afstandsonderwijs tot gevolg
  PREMIUM
  Zaventem

  “Ook overgeble­ven leerkrach­ten zitten op hun tandvlees”: corona treft Zaventemse scholen hard, met sluiting en verplicht afstandson­der­wijs tot gevolg

  Basisschool De Vleugel: tot en met woensdag dicht wegens een tekort aan leerkrachten. Secundaire school Zavo: volgende week verplicht thuisonderwijs. GO!-atheneum: strengere maatregelen op komst. Het coronavirus houdt de Zaventemse scholen in een wurggreep, vooral door leerkrachten die besmet zijn met covid-19 zijn of in quarantaine zitten. “We moeten nu echt enkele acute maatregelen nemen”, klinkt het bij de directeurs.