Het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Woluwelaan in Diegem staat al enkele jaren op de lijst met zwarte verkeerspunten. De kant van Melsbroek werd wel al aangepakt, de kant Brussel staat voor 2023 op de planning.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Woluwelaan in Diegem staat al enkele jaren op de lijst met zwarte verkeerspunten. De kant van Melsbroek werd wel al aangepakt, de kant Brussel staat voor 2023 op de planning. © Marc Baert

Kwart minder zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”

Halle-VilvoordeTerwijl er in heel Vlaanderen de voorbije vier jaar maar liefst 113 zwarte verkeerspunten bij kwamen, daalde dat aantal in Vlaams-Brabant in diezelfde periode met 25 procent. Zo waren er in 2018 nog 31 zwarte verkeerspunten, dit jaar zijn het er nog 23. Daarvan bevinden er zich vijftien in Halle-Vilvoorde, het merendeel op de Brusselse ring. Lees meer over de zwarte punten in Vlaanderen in onze reeks.

 1. ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”
  PREMIUM
  Holsbeek

  ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”

  “Ik ben een jaar het foute pad opgegaan. Proberen vergeten wat er gebeurd was.” Op 15 juni 2020 veranderde het leven van Bente Hermans (32) voorgoed. Bij een ongeval op de Rijksweg in Holsbeek was haar partner Christophe Vander Stappen (26) op slag dood. Bente werd zwaargewond uit het wrak bevrijd en lag een week in coma. Bijna anderhalf jaar later laat het tragische ongeval nog altijd diepe sporen na bij Bente.
 2. RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Frietschuurtje: “Nog geen moment beklaagd”
  PREMIUM
  Liedekerke

  RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Friet­schuur­tje: “Nog geen moment beklaagd”

  Deze week stellen we u geen restaurant of brasserie voor, wél een oude bekende. Al is het onder een andere naam. Taverne ‘t Schuurtje uit de Houtmarktstraat werd enkele maanden geleden omgedoopt tot ‘t Frietschuurtje. Na veertien jaar wilden uitbaters Jimmy Minner (46) en Nele Kiekens (47) een nieuw hoofdstuk beginnen, met corona als druppel die de emmer deed overlopen. “De switch van taverne naar frituur hebben we ons nog geen moment beklaagd”, klink het. Wij gingen zelf ook een frietje steken, vergezeld met de originele vol-au-vent en stoofvlees van ‘t Schuurtje. Meer restotips lees je hier.