Het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Woluwelaan in Diegem staat al enkele jaren op de lijst met zwarte verkeerspunten. De kant van Melsbroek werd wel al aangepakt, de kant Brussel staat voor 2023 op de planning.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Woluwelaan in Diegem staat al enkele jaren op de lijst met zwarte verkeerspunten. De kant van Melsbroek werd wel al aangepakt, de kant Brussel staat voor 2023 op de planning. © Marc Baert

Kwart minder zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”

Halle-VilvoordeTerwijl er in heel Vlaanderen de voorbije vier jaar maar liefst 113 zwarte verkeerspunten bij kwamen, daalde dat aantal in Vlaams-Brabant in diezelfde periode met 25 procent. Zo waren er in 2018 nog 31 zwarte verkeerspunten, dit jaar zijn het er nog 23. Daarvan bevinden er zich vijftien in Halle-Vilvoorde, het merendeel op de Brusselse ring. Lees meer over de zwarte punten in Vlaanderen in onze reeks.

 1. ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”
  PREMIUM
  Holsbeek

  ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”

  “Ik ben een jaar het foute pad opgegaan. Proberen vergeten wat er gebeurd was.” Op 15 juni 2020 veranderde het leven van Bente Hermans (32) voorgoed. Bij een ongeval op de Rijksweg in Holsbeek was haar partner Christophe Vander Stappen (26) op slag dood. Bente werd zwaargewond uit het wrak bevrijd en lag een week in coma. Bijna anderhalf jaar later laat het tragische ongeval nog altijd diepe sporen na bij Bente.
 2. Gerommel binnen Open Vld nadat drie vrouwen plots uit partij stappen: “Als je voorstellen allemaal weggelachen worden, dan stopt het verhaal”
  PREMIUM
  Steenokkerzeel

  Gerommel binnen Open Vld nadat drie vrouwen plots uit partij stappen: “Als je voorstel­len allemaal weggela­chen worden, dan stopt het verhaal”

  Het rommelt bij oppositiepartij Open Vld in Steenokkerzeel. Drie vrouwen – Jenny Liekens, Viviane Spruyt en Liesbeth Seyns – hebben namelijk hun ontslag ingediend. Die laatste had zich kandidaat gesteld om voorzitter te worden en werd gesteund door de twee anderen, maar dat werd hen naar eigen zeggen niet in dank afgenomen. “We liggen niet wakker van hun vertrek”, sneert oud-burgemeester Karel Servranckx.
 3. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!