Volledig scherm
© Baert Marc

Koppel raapt gevallen portefeuille toerist op in luchthaven en houdt hem voor zichzelf: 12 maanden gevraagd

Een koppel riskeert 12 maanden cel met uitstel voor diefstal. Ze zagen hoe een toerist zijn portefeuille liet vallen op de luchthavenn  maar in plaats van hem hierop attent te maken staken ze de portefeuille weg. De jongeman moest bijgevolg een nieuwe vlucht boeken.

 1. Brusselse begrafenisondernemers lappen coronaregels aan hun laars in Zaventem: tientallen aanwezigen op begraafplaats
  Zaventem/Brussel

  Brusselse begrafenis­on­der­ne­mers lappen coronare­gels aan hun laars in Zaventem: tientallen aanwezigen op begraaf­plaats

  Twee Brusselse begrafenisondernemers hebben de voorbije weken de geldende coronamaatregelen volledig genegeerd tijdens uitvaartplechtigheden op het kerkhof van Zaventem. Niet alleen waren er veel te veel aanwezigen, ook werd de sociale afstand niet bewaard. Boetes werden er evenwel niet uitgeschreven. “Maar we laten de begrafenisondernemers weten dat dit absoluut niet kan”, zegt burgemeester Holemans.
 2. Gemeente verlengt label Dierenwelzijn voorlopig niet: “Maar we voldoen wel aan 80 procent van de punten”
  Zaventem

  Gemeente verlengt label Dierenwel­zijn voorlopig niet: “Maar we voldoen wel aan 80 procent van de punten”

  In tegenstelling tot een kleine veertig Vlaams-Brabantse gemeenten ondertekent Zaventem het provinciale label ‘Diervriendelijke gemeente’ niet. De gemeente beschikte sinds 2011 over het label, maar kan dat nu enkel verlengen als het aan veertien punten voldoet. “Het was te nemen of te laten en dat zien we momenteel niet zitten”, zegt bevoegd schepen Hamid Akaychouh. Oppositiepartij N-VA betreurt die beslissing.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt