Koning Filip en Arnaud Feist op Brussels Airport.
Volledig scherm
Koning Filip en Arnaud Feist op Brussels Airport. © BELGA

Koning Filip brengt bezoek aan door corona zwaar getroffen luchthaven

ZaventemHoog bezoek donderdagvoormiddag op de luchthaven van Zaventem. Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, ontving er Koning Filip. Hij sprak er onder meer met enkele werknemers van de verschillende bedrijven en ging ook langs in het coronatestcentrum en in de vertrekhal.

 1. Waalse gemeenten verbieden scoutskampen op laatste moment door noodweer: “Gelukkig snel oplossing gevonden”
  Zaventem/Tervuren

  Waalse gemeenten verbieden scoutskam­pen op laatste moment door noodweer: “Gelukkig snel oplossing gevonden”

  Heel even zaten de scoutsverenigingen van Zaventem en Tervuren met de handen in het haar, want door het noodweer in Wallonië lieten de lokale overheden van respectievelijk Hotton en Couvin weten dat ze er niet op kamp mogen. Maar na oproepen op sociale media vonden beide jeugdbewegingen al snel een alternatief. Bij de scouts van Tervuren zijn ze ondertussen zelfs al bezig met de opbouw van het kamp.
 2. “Veiligheid vliegverkeer in gedrang door hoge werkdruk bij Alyzia”: misnoegde werknemers afhandelaar klagen erbarmelijke werkomstandigheden aan
  PREMIUM
  Zaventem

  “Veiligheid vliegver­keer in gedrang door hoge werkdruk bij Alyzia”: misnoegde werknemers afhande­laar klagen erbarmelij­ke werkomstan­dig­he­den aan

  Shiften van 11 uur zonder eetpauze, opleidingen louter in het Frans en onopgeleid personeel dat niet weet hoe het een vliegtuig moet laden: enkele werknemers van afhandelaar Alyzia, de opvolger van het failliete Swissport op Zaventem, getuigen anoniem over de erbarmelijke omstandigheden waarin ze moeten werken. “Alyzia speelt niet alleen met het welzijn van haar personeel, maar ook met de veiligheid van het vliegverkeer”, klinkt het.