De groep verzamelde eerst in de luchthaven.
Volledig scherm
De groep verzamelde eerst in de luchthaven. © Marc Baert

Kleine groep politievakbonden houdt stiptheidsacties aan Brussels Airport, een uur wachten aan grenscontrole

ZaventemEen kleine groep van politievakbondsvertegenwoordigers zijn ook vandaag actie aan het voeren in Brussels Airport. Zowel binnen als buiten de luchthaven worden acties gevoerd. Vooral aan de grenscontrole van vluchten buiten de Schengenzone ondervinden passagiers momenteel last. Volgens woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli is het daar meer dan een uur aanschuiven.

  1. Net op 40ste verjaardag moet Stonemanor Britse supermarkten sluiten omdat producten geen Nederlandstalige etiketten bevatten: “Vorig jaar de Brexit en nu dit...”
    PREMIUM
    Everberg/Sint-Genesius-Rode

    Net op 40ste verjaardag moet Stonemanor Britse supermark­ten sluiten omdat producten geen Nederlands­ta­li­ge etiketten bevatten: “Vorig jaar de Brexit en nu dit...”

    Al 30 jaar ligt Stonemanor overhoop met de Belgische Staat over de Engelstalige etiketten op haar producten, maar nu heeft het Hof van Beroep beslist dat de firma haar winkels in Everberg en Sint-Genesius-Rode om die reden moet sluiten. Er loopt wel nog een zaak bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. “We hebben bijna alleen Engelstalige klanten, dus wat voor nut hebben Nederlandstalige etiketten?”, vraagt zaakvoerder Ryan Pierce zich af.