In Zaventem verzamelen tijdens het eerste kermisweekend sinds lang meteen al 43 kramers: 28 in het centrum en nog eens 15 in Sterrebeek.
Volledig scherm
In Zaventem verzamelen tijdens het eerste kermisweekend sinds lang meteen al 43 kramers: 28 in het centrum en nog eens 15 in Sterrebeek. © Marc Baert

Kermis maakt dubbele comeback: “Uniek weekend”

ZaventemKermisfanaten kunnen dit weekend niet alleen op het Kerkplein in het centrum opnieuw van attracties proeven, maar ook aan de Kerkdries in Sterrebeek. “Een uniek weekend”, aldus Zaventems schepen van Feestelijkheden Dirk Philips (Open Vld).

 1. Eindelijk zomer! We selecteerden 7 streekbieren van lokale brouwers uit de Brusselse rand: deze aanraders kun je alvast koud zetten
  PREMIUM
  vilvoorde, grimbergen, kampenhout, sterrebeek, kapelle-op-den-bos

  Eindelijk zomer! We selecteer­den 7 streekbie­ren van lokale brouwers uit de Brusselse rand: deze aanraders kun je alvast koud zetten

  De horeca is weer open, het zonnetje kondigt de zomer aan en dus kunnen we weer een heerlijke dorstlesser gebruiken. Wie België zegt, zegt bier. Een glas met tinten van korenblond tot mahoniebruin en daar een schuimende kraag op. Dat lonkt toch als geen ander? In het buitenland kennen ze ons van grote merken, maar de voorbije jaren schieten kleine lokale brouwerijen als paddenstoelen uit de grond. Bieren die streekgebonden zijn door het gebruik van lokale producten of typische ingrediënten. We geven jullie graag wat inspiratie mee. Zowel lichte biertjes als een stevig exemplaar staan in onze lijst, vooral de tripels zijn deze zomer een hit.
 1. Brussels Airport verwacht vanaf morgen 40.000 passagiers: “Mogelijk langere wachtrijen door strengere controles op reisdocumenten”
  Zaventem

  Brussels Airport verwacht vanaf morgen 40.000 passagiers: “Mogelijk langere wachtrijen door strengere controles op reisdocu­men­ten”

  Met 40.000 passagiers op zowel vrijdag, zaterdag als zondag staat Brussels Airport voor een topweekend. En dat net op het moment dat het parket-Halle-Vilvoorde liet verstaan dat er verhoogde controles van passagiers en luchtvaartmaatschappijen uitgevoerd zullen worden inzake de reismaatregelen in coronatijden. De luchthaven verwacht dan ook langere wachtrijen.