Archiefbeeld in het commissariaat in Zaventem.
Volledig scherm
Archiefbeeld in het commissariaat in Zaventem. © Marc Baert

IT-dienst en Fluvius zorgen ervoor dat gemeente en politie opnieuw kunnen werken na breuk datakabel

ZaventemEén tot twee weken zou het duren om de gemeente en de politie van Zaventem opnieuw optimaal te laten werken na de breuk van een datakabel deze week, maar door inspanningen van de IT-dienst en van Fluvius werd het euvel versneld verholpen.

 1. Makro Machelen dicht na “onrustwekkend nieuws” over overname, ook staking bij twee andere winkels
  Machelen/Eke/Sint-Pieters-Leeuw

  Makro Machelen dicht na “onrustwek­kend nieuws” over overname, ook staking bij twee andere winkels

  De Makro-winkel in Machelen is zaterdag gesloten door een spontane staking van het personeel. De actie is het gevolg van het nieuws over de overname van Makro en Metro door Bronze Properties en GA Europa. “De vrees is groot dat de supermarkten zullen moeten sluiten”, klinkt het. Ook in de vestigingen in Eke en Sint-Pieters-Leeuw wordt gestaakt, al zijn deze winkels wel open.
 2. Vakantie voor de deur, dus willen opvanggezinnen liever geen Oekraïense vluchtelingen meer in huis: gemeenten trekken aan alarmbel
  PREMIUM
  Wezembeek-Oppem/Zaventem/Kraainem

  Vakantie voor de deur, dus willen opvangge­zin­nen liever geen Oekraïense vluchtelin­gen meer in huis: gemeenten trekken aan alarmbel

  “We zitten op ons tandvlees.” De gemeenten Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem voelen zich in de Oekraïnecrisis in de steek gelaten door de hogere overheden. Met de zomervakantie voor de deur willen steeds meer opvanggezinnen niet langer Oekraïense vluchtelingen in huis houden. Maar de gemeentebesturen kunnen die Oekraïners ook niet allemaal opvangen. “Extra nooddorpen kunnen een oplossing bieden.”