Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Inventieve dealer wil brommer betalen met cannabis...maar loopt zo tegen de lamp

ZaventemEen man uit Zaventem riskeert 1 jaar cel voor het maandenlang dealen van cannabis. De dealer ging wel best inventief te werk. Zo wilde hij een tweedehandsbrommer kopen én die aankoop betalen met cannabis.

 1. IKEA zet voortaan ook vluchtelingen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”
  Zaventem

  IKEA zet voortaan ook vluchtelin­gen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”

  Enkele jaren geleden vluchtte ze nog van de oorlog in Syrië, maar vandaag werkt de 26-jarige Batoul bij IKEA in Zaventem. Ze is één van de tientallen vluchtelingen die werkkansen krijgen in de winkels van de Zweedse meubelgigant in ons land. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), die dinsdag een bezoek bracht aan het filiaal in Zaventem, bewondert die actie van IKEA. “Hopelijk verlaagt dit de drempel tussen vluchtelingen en bedrijven”, klinkt het.
 2. Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”
  PREMIUM
  Perk

  Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”

  Het elektronische festival Paradise City – in 2019 nog goed voor 21.500 bezoekers – zal niet eind juni maar wel midden augustus plaatsvinden in Perk. Dat zijn de gemeente Steenokkerzeel en de organisatie overeengekomen. Je komt er op 13, 14 en 15 augustus wel alleen in met een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test. Op de line-up en ticketverkoop is het nog even wachten. “Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid van het Overlegcomité over maatregelen.”