BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Importeurs van bedreigde diersoorten krijgen tot 8 maanden cel: “Apen-, krokodillen- en schildpaddenvlees maar ook de huid van een boa constrictor”

ZaventemZes personen die vlees en producten van bedreigde diersoorten het land hebben binnengebracht.zijn veroordeeld tot celstraffen tot 8 maanden en geldboetes tot 1.800 euro Het ging om apen-, krokodillen- en schildpaddenvlees maar ook om de huid van een boa constrictor. De drie beklaagden die aanwezig waren verklaarden dat ze niet wisten dat ze iets illegaals hadden gedaan.

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.