Daags voor de tweede lockdown was het lang aanschuiven aan de IKEA in Zaventem.
Volledig scherm
Daags voor de tweede lockdown was het lang aanschuiven aan de IKEA in Zaventem. © Dieter Nijs

IKEA neemt strengere maatregelen dan federale regering: maximaal één klant per 20 vierkante meter

ZaventemNet als alle andere niet-essentiële winkels heropent ook IKEA morgen de deuren van haar acht winkels in ons land. Na de vorige lockdown was het meteen lang aanschuiven aan de vestigingen van de Zweedse meubelgigant. Daarom vraagt IKEA nu om de nationale oproep te volgen. “Staat er veel volk aan te schuiven, kom dan later terug.” Daarnaast is slechts één klant per 20 vierkante meter welkom in de winkels. Een strengere maatregel dan die van de federale regering.

 1. Geen besmettingen in 5de en 6de leerjaar, maar toch moeten leerlingen Zavo mondmasker dragen: “Alles om de school open te houden”
  PREMIUM
  Zaventem

  Geen besmettin­gen in 5de en 6de leerjaar, maar toch moeten leerlingen Zavo mondmasker dragen: “Alles om de school open te houden”

  De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool Zavo in Zaventem moeten vanaf donderdag verplicht een mondmasker dragen, hoewel er geen besmettingen in die klassen vastgesteld werden. Met die maatregel gaat directrice Brigitte Devroye een stap verder dan wat op Vlaams niveau beslist werd. “Met deze maatregel willen we op veilig spelen, in de hoop de school open te kunnen houden.”
 2. Politieke impasse bereikt absoluut dieptepunt: meerderheidsleden kiezen kant oppositie bij geheime stemming
  PREMIUM
  Machelen

  Politieke impasse bereikt absoluut dieptepunt: meerder­heids­le­den kiezen kant oppositie bij geheime stemming

  Dat de plooien binnen meerderheidspartij CD&V in Machelen nog niet gladgestreken zijn, is dinsdagavond tijdens de gemeenteraad pijnlijk duidelijk geworden. Bij verschillende stemmingen kozen enkele leden van de meerderheid - tegen alle gemaakte afspraken in - de kant van de oppositieraadsleden, waardoor zij de gemeente zullen vertegenwoordigen in enkele vergaderingen. “Ik begrijp dat inwoners dit met een kleutertuin vergelijken”, aldus eerste schepen Steve Claeys (N-VA).
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken