Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Hondenvoer blijkt xtc: douane onderschept 5.000 pillen op Brussels Airport

ZaventemOp de luchthaven van Zaventem heeft de douane dinsdag een lading met 5.000 xtc-pillen onderschept en in beslag genomen. Dat meldt de douane donderdag.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Gerommel binnen Open Vld nadat drie vrouwen plots uit partij stappen: “Als je voorstellen allemaal weggelachen worden, dan stopt het verhaal”
  PREMIUM
  Steenokkerzeel

  Gerommel binnen Open Vld nadat drie vrouwen plots uit partij stappen: “Als je voorstel­len allemaal weggela­chen worden, dan stopt het verhaal”

  Het rommelt bij oppositiepartij Open Vld in Steenokkerzeel. Drie vrouwen – Jenny Liekens, Viviane Spruyt en Liesbeth Seyns – hebben namelijk hun ontslag ingediend. Die laatste had zich kandidaat gesteld om voorzitter te worden en werd gesteund door de twee anderen, maar dat werd hen naar eigen zeggen niet in dank afgenomen. “We liggen niet wakker van hun vertrek”, sneert oud-burgemeester Karel Servranckx.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”

  In de Citizen Corner in Schaarbeek staat sinds december een nagenoeg exacte replica van ‘Aux Trois Rois’. Aan de muren prijken nog originele objecten uit het oorspronkelijke café, dat sinds 1850 vrijwel ongewijzigd bleef en op zijn hoogtepunt een levensader vormde voor het lokale verenigingsleven. In 2016 werd het pand echter verkocht, en dreigde een groot deel van de geschiedenis verloren te gaan. Maar dat was buiten Philippe Debroe gerekend: “Ons lokaal erfgoed verdient beter. Want voor je het weet ben je een hele generatie cafés kwijt, en daarmee ook alle verhalen die erachter zitten.”