De Vilvoordelaan in Zaventem is zaterdag het decor van 'Feest op de Vilvoordelaan'.
Volledig scherm
De Vilvoordelaan in Zaventem is zaterdag het decor van 'Feest op de Vilvoordelaan'. © Google Maps

Handelaars richten Saventerlo op en organiseren meteen ‘Feest op de Vilvoordelaan’

ZaventemNu zaterdag viert de Vilvoordelaan in Zaventem feest. De pas opgerichte vereniging Saventerlo, een verzameling van de handelaars in de winkelstraat, organiseert er namelijk ‘Feest op de Vilvoordelaan’. Er zijn volksspelen, muziek en een kermis.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Een grote zone 30, eenrichtingsstraten en een Kerkplein met amper parkeerplaatsen: zo wil Zaventem mobiliteitsproblemen aanpakken
  PREMIUM
  Zaventem

  Een grote zone 30, eenrich­tings­stra­ten en een Kerkplein met amper parkeer­plaat­sen: zo wil Zaventem mobili­teits­pro­ble­men aanpakken

  Alle inwoners van Zaventem hebben de voorbije dagen een uitgebreide brochure in de bus gekregen waarin de gemeente haar plannen rond mobiliteit uit de doeken doet. Het resultaat van een verkeersenquête van enkele maanden geleden. De inwoners kunnen in november via informatie- en debatsessies hun mening over de plannen kwijt. Maar op welke manier wil Zaventem de steeds toenemende mobiliteitsproblemen aanpakken?