Steffie De Prins, Jimmy Raskin, Luc Ghijselinck, Johan Stultjens en Chantal Goethals (vlnr.), het bestuur van de Vereniging van Zelfstandigen Sterrebeek, zijn niet tevreden met het schrappen van de parkeerplaatsen op het De Beusscherplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Steffie De Prins, Jimmy Raskin, Luc Ghijselinck, Johan Stultjens en Chantal Goethals (vlnr.), het bestuur van de Vereniging van Zelfstandigen Sterrebeek, zijn niet tevreden met het schrappen van de parkeerplaatsen op het De Beusscherplein. © Marc Baert

Handelaars en gemeente lijnrecht tegenover mekaar over herinrichting De Beusscherplein: “Winkels gaan zwarte tijden tegemoet door schrappen parkeerplaatsen”

SterrebeekOp een woelige infovergadering over de herinrichting van het De Beusscherplein in het centrum van Sterrebeek hebben de handelaars hun ongenoegen geuit over het schrappen van de parkeerplaatsen op het plein. Op een overdreven felle manier, vindt burgemeester Ingrid Holemans, die evenwel bereid is om water bij de wijn te doen. Maar hoe? En waar moet frituur A&A naartoe nu er geen plek meer voor frietjes is op het plein?

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Dag van de Zorg: AZ Jan Portaels opent de deuren en presenteert voor het eerst haar gloednieuwe gebouwen

  Dag van de Zorg: AZ Jan Portaels opent de deuren en presen­teert voor het eerst haar gloednieu­we gebouwen

  “We zijn als organisatie enorm enthousiast dat we, na enkele jaren Covid-onderbreking, opnieuw kunnen deelnemen aan de Dag van de Zorg. Net als vele andere organisaties in de zorg- en welzijnssector bieden we geïnteresseerden een blik achter de schermen”, vertelt Sarah Stroo, algemeen directeur. Het ziekenhuis kiest deze editie voor een vrije rondleiding, bezoekers volgen met andere woorden op eigen tempo een parcours doorheen het ziekenhuis. “Het wordt een interessante en leerrijke, maar ook interactieve tour. Zo kan je plaatsnemen in een ambulance, zelf de operatie-robot uitproberen, de gloednieuwe hybride operatiezaal ontdekken of je reanimatie-skills testen”, klinkt het verder.
  Vilvoorde