Schepen Bart Dewandeleer zorgde er mee voor dat de groene buffer tussen de E40 en de Zavelstraat (voorlopig) behouden blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Bart Dewandeleer zorgde er mee voor dat de groene buffer tussen de E40 en de Zavelstraat (voorlopig) behouden blijft. © Marc Baert

Groene buffer tussen E40 en woonwijk ei zo na illegaal gekapt: gemeente kan kapwerken tijdig stilleggen

SterrebeekHet schepencollege van Zaventem heeft eind vorige week grootschalige kapwerken langs de Oude Keulseweg in Sterrebeek stilgelegd. Een firma was er met de werken gestart, zonder er correct melding van te maken bij Natuur en Bos. Door de kapwerken dreigde de groene geluidsbuffer tussen de E40 en de Zavelstraat te verdwijnen. Dat alles er nu stil ligt, betekent evenwel niet dat de 6 hectare bos er gered zijn. De gemeente zoekt een oplossing.

 1. Sport en cultuurcentrum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieuwe sportzaal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Sport en cultuurcen­trum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieu­we sportzaal”

  .K is open! Het is de nieuwe sport- en cultuurzaal en zal een echt ontmoetingspunt vormen voor de buurt en omstreken. “Sommigen vinden het spuuglelijk, anderen zijn er absoluut fan van. Wij zijn heel blij met het resultaat”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Met een kostenplaatje van 8,6 miljoen euro is dit de grootste investering van de stad tijdens deze legislatuur.
 2. Vrachtwagens volgen GPS en rijden zich klem aan holle weg
  PREMIUM
  Nossegem

  Vrachtwa­gens volgen GPS en rijden zich klem aan holle weg

  Donderdagmorgen zat een vrachtwagen vast ter hoogte van de holle weg die uitgeeft op de breekwerf van de luchthaven. Volgens raadslid Tom De Vits (N-VA) is dat niet de eerste keer. “Vanochtend zat er inderdaad een vrachtwagen geblokkeerd in de bocht. Er staan paaltjes waar er al eentje van sneuvelde. Ook een verkeersbord toont dat er een ongelukje gebeurde. Vrachtwagens komen er systematisch klem te zitten en kunnen vervolgens niet meer terug”, stelt Tom De Vits (N-VA).
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw