De twee sloegen toe in het station van de luchthaven van Zaventem
Volledig scherm
De twee sloegen toe in het station van de luchthaven van Zaventem © BELGA

Gewiekste zakkenrollers op heterdaad betrapt: “Een ware plaag op onze luchthaven”

ZaventemTwee Tunesische dertigers riskeren 18 maanden cel omdat ze een rugzak hadden gestolen in het treinstation van de luchthaven van Zaventem. De twee gingen enorm georganiseerd te werk. “Dergelijke misdrijven zijn een ware plaag op onze luchthaven, mét grote hinder en schade voor de slachtoffers”, aldus het parket. 

 1. Jeugdhuis zoekt dringend nieuw bestuur: “Voltijdse job niet langer combineerbaar met Blizzard”
  PREMIUM
  Melsbroek

  Jeugdhuis zoekt dringend nieuw bestuur: “Voltijdse job niet langer combineer­baar met Blizzard”

  Vijf jaar nadat de Blizzard haar intrek nam in een nieuw gebouw in De Wylder moet het jeugdhuis van Melsbroek op zoek naar een nieuw bestuur. Eind oktober trekken Nick, Louis en Ian de stekker eruit. Via een infovergadering hopen ze opvolging te vinden. Maar wat indien dat niet lukt? “We beschikken gelukkig over een plan B”, zeggen de bestuursleden en de gemeente.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.