Gemeente werkt aan modernisering bedrijvenpark Zaventem-Zuid

NOSSEGEMNadat eerder al bekend geraakte dat Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant een subsidie van 150.000 euro geven voor de modernisering van bedrijvenzone Zaventem-Zuid, is de gemeente nu gestart met de opmaak van een toekomstplan. "We willen de stap zetten naar een bedrijventerrein van de 21ste eeuw", aldus het schepencollege.

 1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel
 1. Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelijke werken beperkt
  PREMIUM

  Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelij­ke werken beperkt

  Met de komst van de nieuwe brug voor fietsers en voetgangers gaan de werken aan het op- en afrittencomplex Vilvoorde-Koningslo de eindfase in. Deze brug, die conflicten tussen verschillende weggebruikers zal vermijden, liet even op zich wachten, maar zal vanaf deze week worden geplaatst. Hinder op de Brusselse Ring wordt er niet verwacht, klinkt het bij de Werkvennootschap die de werken aan de Ring coördineert.
  Vilvoorde
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.