De holle weg aan het einde van de Esstraat in Sint-Stevens-Woluwe zou bedreigd worden door de verkaveling.
Volledig scherm
De holle weg aan het einde van de Esstraat in Sint-Stevens-Woluwe zou bedreigd worden door de verkaveling. © Marc Baert

Gemeente weigert verkaveling met 9 woningen na negatief advies Natuur en Bos

Sint-Stevens-WoluweHet schepencollege van Zaventem heeft een verkaveling van negen woningen aan de Esstraat in Sint-Stevens-Woluwe geweigerd. Het volgt daarmee een advies van het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat vreesde dat de woningen de toekomst van een waardevolle holle weg zouden hypothekeren.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.