Illustratiebeeld ANPR-camera.
Volledig scherm
Illustratiebeeld ANPR-camera. © RLA

Gemeente maakt 300.000 euro vrij voor aankoop ANPR-camera’s

ZaventemNadat de omliggende gemeenten al over verschillende exemplaren beschikken, komen ook in Zaventem de komende jaren ANPR-camera’s. Die nummerplaatherkenningscamera’s zullen onder meer gebruikt worden om criminelen op te sporen en om sluipverkeer te weren.

  1. Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadevergoeding: “Ze erkennen mij niet als slachtoffer. Dat vind ik veel erger dan dat geld”
    PREMIUM

    Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadever­goe­ding: “Ze erkennen mij niet als slachtof­fer. Dat vind ik veel erger dan dat geld”

    Al zeven jaar lang vraagt voormalig luchthavenmedewerkster Danielle Iwens (59) om door de verzekeringsmaatschappij erkend te worden als slachtoffer. Ze beschrijft hoe ze keer op keer haar verhaal moet doen aan verschillende expertiseartsen en intussen eindeloos lang wacht op de afhandeling van haar dossier. “Sinds vorig jaar werk ik ook niet meer op de luchthaven. Die aanslagen hebben alles veranderd, en ik ben op.”
    Zaventem