Voor de echte carnavalsstoet in Zaventem moeten we al terugkeren naar 2019.
Volledig scherm
Voor de echte carnavalsstoet in Zaventem moeten we al terugkeren naar 2019. © Baert Marc

Geen carnavalsstoet, wel oproep om carnavalssfeer in straten te creëren

ZaventemVoor het tweede jaar op een rij moeten de Zaventemmenaars het zonder carnavalsstoet doen. Door het coronavirus zullen de praalwagens op zaterdag 13 maart niet kunnen uitrijden, maar carnavalsvereniging De Varkenskoppen roept de inwoners wel op om die zaterdag alsnog voor een carnavalssfeer te zorgen.

 1. Bosbrand in Everberg is snel onder controle
  Everberg

  Bosbrand in Everberg is snel onder controle

  De brandweer van Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant is dezenamiddag opgeroepen voor een bosbrand in Everberg. Omstreeks 14 uur snelden de hulpdiensten ter plaatse. “Het vuur was snel onder controle en er vielen geen gewonden”, stelt commissaris Johan Van Humbeeck. “Met dit weer kan het vuur zich echter snel verspreiden. We hebben dus onmiddellijk alle voorzorgsmaatregelen genomen en niets aan het toeval overgelaten. Er is dan ook nog een hele tijd nageblust. De brandoorzaak is momenteel onbekend, maar er is geen indicatie van kwaad opzet.”
 2. Na kerstverhaal trakteren gemeenteraadslid en schepen rusthuisbewoners nu op online paasverhaal: “Hopelijk kunnen we het volgend jaar live brengen”
  Play
  Zaventem

  Na kerstver­haal trakteren gemeente­raads­lid en schepen rusthuisbe­wo­ners nu op online paasver­haal: “Hopelijk kunnen we het volgend jaar live brengen”

  In december konden de bewoners van de woonzorgcentra in groot-Zaventem dankzij schepen Dirk Philips (Open Vld) en oppositieraadslid Alexandra Rossini (PRO Zaventem) al genieten van een kerstverhaal en nu worden ze ook op een paasverhaal getrakteerd. “Het kerstverhaal was zo’n succes dat een vervolg niet uit mocht blijven”, aldus Rossini.
 3. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug