Eric Van Rompuy zat 36 jaar in het parlement, maar nam donderdag afscheid van het halfrond.
Volledig scherm
Eric Van Rompuy zat 36 jaar in het parlement, maar nam donderdag afscheid van het halfrond. © Baert Marc

Eric Van Rompuy neemt afscheid van Kamer: “Politiek was mijn leven, maar ik eindig in schoonheid”

Eind 2016 zei hij de Zaventemse politiek al vaarwel en nu heeft Eric Van Rompuy (69) ook afscheid genomen van de Kamer. 36 jaar lang was hij parlementslid van CD&V. “Bang van het zwarte gat ben ik niet”, klinkt het. “Ik ga namelijk mijn memoires van veertig jaar politiek schrijven.”

0 reacties

 1. Slachtoffers aanslagen dagvaarden ook federale politie: “Cruciale medische informatie niet meegedeeld”
  Brussel

  Slachtof­fers aanslagen dagvaarden ook federale politie: “Cruciale medische informatie niet meegedeeld”

  Voor de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel zijn negen processen ingeleid van tien slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016, gericht tegen onder meer de federale overheid. De slachtoffers worden vertegenwoordigd door advocaat Nic Reynaert, die zelf de aanslag in metrostation Maalbeek overleefde en vorige maand in eigen persoon de federale overheid en de MIVB dagvaardde. Net als hun advocaat vinden ze dat de slachtoffers van de aanslagen slecht werden opgevangen en begeleid.
 2. Sport en cultuurcentrum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieuwe sportzaal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Sport en cultuurcen­trum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieu­we sportzaal”

  .K is open! Het is de nieuwe sport- en cultuurzaal en zal een echt ontmoetingspunt vormen voor de buurt en omstreken. “Sommigen vinden het spuuglelijk, anderen zijn er absoluut fan van. Wij zijn heel blij met het resultaat”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Met een kostenplaatje van 8,6 miljoen euro is dit de grootste investering van de stad tijdens deze legislatuur.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af