Burgemeester Ingrid Holemans op het Kerkplein in Zaventem, dat op termijn een pak minder parkeerplaatsen zou moeten tellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ingrid Holemans op het Kerkplein in Zaventem, dat op termijn een pak minder parkeerplaatsen zou moeten tellen. © Marc Baert

Een grote zone 30, eenrichtingsstraten en een Kerkplein met amper parkeerplaatsen: zo wil Zaventem mobiliteitsproblemen aanpakken

ZaventemAlle inwoners van Zaventem hebben de voorbije dagen een uitgebreide brochure in de bus gekregen waarin de gemeente haar plannen rond mobiliteit uit de doeken doet. Het resultaat van een verkeersenquête van enkele maanden geleden. De inwoners kunnen in november via informatie- en debatsessies hun mening over de plannen kwijt. Maar op welke manier wil Zaventem de steeds toenemende mobiliteitsproblemen aanpakken?

  1. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
    PREMIUM
    Brussel en rand

    Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

    Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.