In de Vrije Basisschool in Sterrebeek moesten alle leerlingen van de lagere school vrijdag getest worden.
Volledig scherm
In de Vrije Basisschool in Sterrebeek moesten alle leerlingen van de lagere school vrijdag getest worden. © Marc Baert

Drie klassen Vrije Basisschool volledig in quarantaine, alle andere leerlingen blijven thuis

SterrebeekIn de Vrije Basisschool in Sterrebeek hebben alle leerlingen en leerkrachten van de lagere school vrijdag een coronatest moeten afleggen nadat in drie klassen enkele positieve gevallen vastgesteld werden. De leerlingen van die drie klassen moeten al zeker enkele dagen in quarantaine blijven. Of de andere kinderen volgende week opnieuw naar school kunnen, zal eerstdaags beslist worden.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Chiro smeekt gemeente om nieuwe lokalen: “Als zelfs onze opslagcontainers al onderdak aan leden moeten bieden…”
  PREMIUM
  Zaventem

  Chiro smeekt gemeente om nieuwe lokalen: “Als zelfs onze opslagcon­tai­ners al onderdak aan leden moeten bieden…”

  De leden van de Chiro van Zaventem trekken aan de alarmbel. Ze zitten al jaren in verouderde en te kleine lokalen aan het Groenveld. Twee van de drie opslagcontainers dienen vandaag zelfs als extra ruimte om leden onderdak te kunnen bieden. “De scouts van Zaventem en de Chiro van Sterrebeek kregen de voorbije jaren al nieuwe infrastructuur, maar wij worden blijkbaar vergeten”, zegt leidster Kim Coleman.