Kim De Vleeschouwer en zijn vrouw Natacha Soetaert van Het Viooltje zijn tevreden dat drie handelaars hen zondag helpen om de Moederdagboeketten te verdelen.
Volledig scherm
Kim De Vleeschouwer en zijn vrouw Natacha Soetaert van Het Viooltje zijn tevreden dat drie handelaars hen zondag helpen om de Moederdagboeketten te verdelen. © vertommen

Dramatische Moederdag dreigt voor bloemist, tot andere handelaars hun hulp aanbieden

Een gesloten winkel en een verbod op het afhalen van bloemen: net als voor heel wat bloemisten dreigde het ook voor Het Viooltje een dramatische Moederdag te worden. Maar de bloemist met vestigingen in Sterrebeek en Kampenhout krijgt nu plots hulp van drie andere handelaars die hun bestelwagens ter beschikking stellen om alle Moederdagboeketten aan huis te leveren.

 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. Cargovlucht even in moeilijkheden, maar piloot krijgt vliegtuig toch aan de grond
  Zaventem

  Cargo­vlucht even in moeilijkhe­den, maar piloot krijgt vliegtuig toch aan de grond

  De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag massaal moeten uitrukken naar de luchthaven van Zaventem nadat er een oproep binnen kwam over een vliegtuig dat in moeilijkheden verkeerde. Het bleek om een cargovlucht van DHL te gaan. Het toestel was onderweg van het Nigeriaanse Lagos naar Zaventem, maar de piloot ondervond kort voor de landing een stuurprobleem. Uit voorzorg werden de hulpdiensten opgetrommeld, maar uiteindelijk zette de piloot het toestel veilig aan de grond.
 1. Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometerheffing is juiste oplossing”
  PREMIUM
  Rand rond Brussel

  Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometer­hef­fing is juiste oplossing”

  Woensdag voerden verschillende groepen van Groen uit Vlaams-Brabant en Brussel actie voor een leefbare Ring rond Brussel. Tot 23 juli loopt een publieke bevraging over de drie scenario’s die nog op tafel liggen, maar Groen kan zich in geen enkele optie vinden. Een slimme kilometerheffing zien ze wel zitten. Huidig minister Lydia Peeters (Open Vld) verdedigt de grondige aanpak van de Ring.