Vorig jaar waren Finn en zijn mama Natalie nog gelukkig toen het Orkambi-geneesmiddel terugbetaald werd, maar vandaag is er vooral ongeloof nu blijkt dat de gesprekken over de terugbetaling van het levensreddende Kaftrio-medicijn tot niets geleid hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar waren Finn en zijn mama Natalie nog gelukkig toen het Orkambi-geneesmiddel terugbetaald werd, maar vandaag is er vooral ongeloof nu blijkt dat de gesprekken over de terugbetaling van het levensreddende Kaftrio-medicijn tot niets geleid hebben. © Marc Baert

Domper voor ouders mucopatiënt Finn (5) nu belangrijk geneesmiddel toch niet terugbetaald wordt: “Waarom kan het in Nederland dan wel?”

Nossegem“In Nederland wordt het levensreddende mucogeneesmiddel vanaf 1 augustus terugbetaald. Waarom hinken we hier weer achterop?” Dat de gesprekken over de terugbetaling van het Kaftrio-medicijn vorige week afgesprongen zijn, zorgt voor een enorme ontgoocheling bij de ouders van de 5-jarige mucopatiënt Finn uit Nossegem. “Of we nog hoop hebben? We moeten wel”, aldus mama Natalie.

  1. Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtovereenkomsten worden opgezegd”
    Vlaams-Brabant
    3

    Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtover­een­kom­sten worden opgezegd”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) sluit de onteigening van gronden in functie van het mogelijk toekomstige nationaal park Brabantse Wouden niet uit. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Die laatste maakt zich zorgen over de toekomst van de boeren die in het projectgebied wonen. Die boeren worden evenwel beschermd door de pachtwet, maar toch kan de pacht worden opgezegd voor doeleinden van algemeen belang. Dat gebeurt ook in dit geval, bevestigt Demir.