Het digitaal loket werd vorige week gelanceerd.
Volledig scherm
Het digitaal loket werd vorige week gelanceerd. © Gemeente Zaventem

Digitaal loket maakt het voor bedrijven gemakkelijker om vergunning aan te vragen

ZaventemIn Zaventem is eind vorige week een digitaal loket voor handelaars en ondernemers gelanceerd. Dat moet het voor ondernemers gemakkelijker maken om vergunningen aan te vragen en op te volgen, maar ook de aangifte van lokale belastingen vergemakkelijken.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Minister Somers bezoekt renovatieproject in Arsenaalstraat: “Goedkoper; efficiënter en sneller renoveren doen we samen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Minister Somers bezoekt renovatie­pro­ject in Arsenaal­straat: “Goedkoper; efficiën­ter en sneller renoveren doen we samen”

  De energiecrisis slaat hard toe. De nood om te renoveren is groter dan ooit, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Renoveren is voor veel mensen echter te duur, te veel ‘gedoe’ of te lang wachten. Daarom lanceerde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) zijn project rond wijkrenovaties. Vilvoorde tekende hierop in, samen met ruim 200 andere steden en gemeenten. Samen met burgemeester Bonte (Vooruit) en schepen Paredis (CD&V), kwam Somers enkele werven inspecteren.