Simon Schoors (25) en Maarten Marys (28), op weg naar Istanbul.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Schoors (25) en Maarten Marys (28), op weg naar Istanbul. © Marc Baert

Deze mensen stappen vandaag op het vliegtuig, of dat hopen ze toch: Brussels Airport verwacht 15.000 passagiers

ZaventemDe eerste dag van de kerstvakantie zorgt meestal voor veel gekrioel op Brussels Airport in Zaventem. Ook vandaag stappen ondanks de coronacrisis heel wat mensen het vliegtuig op. Studenten keren voor de feestdagen naar huis, mensen gaan op familiebezoek of trekken naar het buitenland voor cosmetische ingrepen. Ondanks de 15.000 verwachte passagiers verloopt alles rustig en volledig gecontroleerd. De drukte is niets in vergelijking met andere jaren. Wij legden ons oor te luisteren bij enkele reizigers die vandaag vertrekken.

 1. Twee maanden na opening moet Best Carwash mogelijk (tijdelijk) dicht nadat milieuvergunning vernietigd werd door administratieve fout
  PREMIUM
  Nossegem

  Twee maanden na opening moet Best Carwash mogelijk (tijdelijk) dicht nadat milieuver­gun­ning vernietigd werd door administra­tie­ve fout

  Amper twee maanden na de opening heeft de Raad van State de milieuvergunning van Best Carwash langs de Leuvensesteenweg in Nossegem vernietigd. De reden? Een administratieve vergetelheid bij de toekenning van de vergunning door de provincie. Een actiecomité wil dat de carwash per direct sluit. Er wordt zelfs met dwangsommen gedreigd. “Ons treft geen enkele schuld, dus we rekenen op het gezond verstand van de bevoegde instanties”, klinkt het bij de zaakvoerder.
 2. Vilvoorde gaat samenwerking aan met Street Art Cities, dé internationale applicatie waar kunst en verhaal centraal staan: “Hebben meer dan 50 street art-werken, en volgende locatie is al in zicht”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Vilvoorde gaat samenwer­king aan met Street Art Cities, dé internatio­na­le applicatie waar kunst en verhaal centraal staan: “Hebben meer dan 50 street art-wer­ken, en volgende locatie is al in zicht”

  Vilvoorde sluit zich aan bij Street Art Cities, een internationaal platform waarop enkel de knapste street art-werken verzameld staan. De kern van deze groep situeert zich in Nederland en België, maar rijkt wel 90 landen en 750 steden ver en is goed voor 30.000 werken. “Absoluut terecht dat Vilvoorde een plek op het platform krijgt, Vilvoorde is een van de steden waar men street art omhoog hevelde tot kunst”, klinkt het.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees