Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Dertiger krijgt 2 jaar cel voor valsmunterij

Beveren, ZaventemEen 36-jarige man uit Beveren is veroordeeld tot 2 jaar cel voor het aanmaken en uitgeven van vervalste biljetten. De douane nam in 2018 valse 50 euro-biljetten in beslag. Hierbij werd een vingerafdruk van hem aangetroffen. 

 1. 58 potentieel bevuilde sites met PFOS in Vilvoorde. Bonte hoopt dat Vlaamse Overheid in de toekomst meer oog heeft andere verontreinigingen met zware metalen en dergelijke
  PREMIUM
  vilvoorde

  58 potentieel bevuilde sites met PFOS in Vilvoorde. Bonte hoopt dat Vlaamse Overheid in de toekomst meer oog heeft andere verontrei­ni­gin­gen met zware metalen en dergelijke

  Vilvoorde is een stad waar de kans op verontreiniging met PFOS zeer groot is. “Ik vind het jammer dat te moeten zeggen maar het is nu eenmaal zo. Gezien de industriële geschiedenis van onze stad en het soort bedrijven zal de chemische stof die men vroeger niet als gevaarlijk achtte terugvinden”, stelt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Er staan al 58 bedrijven op de lijst die mogelijks uitbreidt.
 2. Syriëstrijdster alweer vrij 3 weken na veroordeling: “Onbegrijpelijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”
  Vilvoorde

  Syrië­strijd­ster alweer vrij 3 weken na veroorde­ling: “Onbegrij­pe­lijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”

  De Brusselse Kamer van inbeschuldigingstelling heeft de teruggekeerde Syriëstrijdster Noura Firoud vrijgelaten onder voorwaarden. Firoud was op 3 juni door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf, en de rechtbank had toen haar onmiddellijke aanhouding bevolen. Firoud ging echter in beroep tegen dat vonnis en is nu vrijgelaten in afwachting van haar proces in beroep. Burgemeester Hans Bonte verwacht geen problemen. “Onze diensten en politiemedewerkers zijn op de hoogte en zullen de nodige opvolging doen zoals dat hoort.”
 1. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.