Marianne Janssens startte zaterdag meteen met de opbouw van het nieuwe terras aan café Hof ter Meren in Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Janssens startte zaterdag meteen met de opbouw van het nieuwe terras aan café Hof ter Meren in Zaventem. © Dieter Nijs

De ene blijft dicht, voor de andere kan het niet snel genoeg 8 mei zijn: zo denken horeca-uitbaters over heropening terrassen

Brussel/RandHet is nu definitief: op 8 mei mogen we weer met z’n vieren op terras van een café en restaurant gaan zitten. Maar hoe kijken de café- en restaurantuitbaters uit onze regio naar die heropening? Staan zij – na een verplichte sluiting van bijna zeven maanden - te springen om klanten opnieuw onder strikte voorwaarden te ontvangen? Wij polsten bij enkele uitbaters uit Brussel en de rand.

  1. Jaar nadat gemeente jeugdhuis verzegelde, kan jeugd er vanaf eind juni opnieuw terecht: “Focus ligt niet enkel op fuiven”
    PREMIUM
    Zaventem

    Jaar nadat gemeente jeugdhuis verzegelde, kan jeugd er vanaf eind juni opnieuw terecht: “Focus ligt niet enkel op fuiven”

    Een jaar nadat het schepencollege van Zaventem jeugdhuis Basement verzegelde omdat het toenmalige bestuur een lockdownfeestje wilde organiseren en nadien volgens de gemeente ook niet in dialoog wilde gaan, kan de jeugd eind juni opnieuw terecht in het jeugdhuis. Niet alleen met een nieuwe naam – Terminal T - maar ook met een nieuw bestuur. “We willen een bredere waaier van jongeren aanspreken”, klinkt het.