Cirkerie: driedaags circusfestival
Volledig scherm
Cirkerie: driedaags circusfestival © Cirkerie - Taieb Gottiti

Cirkerie: een nieuw driedaags circusfestival. “Bruisend feest vol magie en verwondering”

ZaventemIn het park Mariadal in Zaventem kon je drie dagen lang genieten van Cirkerie, een waar circusfestijn.  Van swingende muziek, spectaculaire vuuracts, workshops en komische circusoptredens uit binnen- en buitenland. Het was spannend afwachten voor CC De Factorij, die voor de eerste keer het festival organiseerde.

  1. Luchthavenombudsman stelt zelf geluidskadaster op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchtige vliegtuigen weren, geeft mensen nachtrust terug”
    PREMIUM
    Zaventem

    Luchthaven­om­buds­man stelt zelf geluidska­das­ter op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchti­ge vliegtui­gen weren, geeft mensen nachtrust terug”

    Philippe Touwaide, de ombudsman voor de luchthaven, roept (opnieuw) op om een lage-emissiezone rond Brussels Airport in te voeren. Enkel zo kan er echt iets gedaan worden aan de geluidsoverlast, meent hij. Tegelijkertijd maakt hij een document publiek waarmee hij aantoont welke gemeenten het vaakst overvlogen worden. Met zijn geluidskadaster doet hij wat de federale regering bijna 20 jaar geleden al vergeefs beloofde. “Er is geen wil om het luchthavendossier aan te pakken”, sneert hij.